Hem
15508
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15508,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

VÄLKOMMEN TILL BACKHAUS

ÖPPETTIDER

Vardagar 07.00–18.00
Lördag 08.00–16.00
Söndag 08.30-16.00

Avvikande öppettider, tryck här

OM BACKHAUS – Stenugnsbageriet i Helsingborg City

Backhaus bageri & café är ett familjeägt företag som startades 2012. Du hittar oss i centrala Helsingborg, mitt emot Knutpunkten. Våra bagare bakar hela dagen för att du alltid ska kunna köpa med dig nybakat bröd, direkt från våra stenhällsugnar.

Vårt utbud är brett och spänner från allt inom fikakategorin till matiga bröd, läckra smörgåsar och lite lyxigare sallader. Utöver det klassiskt svenska bageri- och konditoriutbudet hittar du även en hel del tyska bröd.

Vissa kunder besöker oss på språng mellan två bussar. Andra sitter lugnt tillbakalutade, antingen på den mer livfulla nedervåningen eller i någon av våra inbjudande soffhörnor på den lite lugnare ovanvåningen. Vem du än är, vad du än vill köpa och oavsett hur länge du stannar så är du alltid lika välkommen!

_MG_6459_03
_MG_6232_02
_MG_6229_01
backhaus_bageri_helsingborg_25

Med stolt hantverkstradition

Hos oss bakas och tillagas allt på plats, från grunden och med stolt hantverkartradition. Bageriet är en tydlig del av butiken/caféet, där du kan se bagarna i arbete; aldrig sena att ”slänga käft” med varandra eller prata bakning med gästerna.

Något som sticker ut är att vi jäser våra bröd på låg temperatur och under lång tid på natten. Det gör å ena sidan att vi inte börjar baka fullt så tidigt som många andra bagare. Å andra sidan får vi ut mer smak ur bröden och kan sälja nybakat bröd hela dagen, med en ständigt närvarande doft av nybakat som trevlig följd.

Utöver klassiska svenska bageri- och konditorivaror bakar vi dagligen även bland annat bretzel, brötchen, apfelstrudel och tyska fruktkakor, något vi tror oss vara ganska ensamma om på våra breddgrader.

Vårt Café – FIKA I HELSINGBORG

Fika mellan två bussar eller lugnt tillbakalutat?

Vårt café ligger mer eller mindre mitt i bageriet, vilket du snart blir varse. Vill du vara en aktiv del av denna livliga och väldoftande atmosfär rekommenderar vi ett bord på nedre våningen. Här finns också vår långa bröddisk i ett plan, som ger dig en bra överblick över våra godsaker.

Vill du hitta en lite lugnare vrå för ett stilla samtal så föreslår vi andra våningen. Här kan du sjunka ned i någon av våra soffor och bara njuta. Har du inte tid att sitta ned just nu är du självklart välkommen att handla med dig hela vårt sortiment hem.

Vi har ett hundratal sittplatser, varav ett tiotal utomhus när vädret tillåter. Wi-fi är en självklarhet, precis som en mycket serviceinriktad personal. Att besöka Backhaus ska vara en upplevelse, varje gång.

Våra tårtor

Bläddra bland våra tårtor och beställ online.
Vi har ett stort sortiment av goda tårtor.
På denna länken kan ni läsa mer om de olika tårtorna, samt beställa er tårta.
(länken öppnas i ett nytt fönster)
VÅRA TÅRTOR >>

NYBAKAT I HELSINGBORGS GLADASTE BAGERI

KALAS ELLER FEST? VI ORDNAR DET MESTA. KONTAKTA OSS IDAG SÅ BERÄTTAR VI VAD VI KAN GÖRA FÖR ER.

KONTAKTA BACKHAUS BAGERI & CAFÉ

Adress

Järnvägsgatan 13, 252 24 Helsingborg

Telefon

042 - 14 55 00

Följ på Instagram

@backhaushbg

Sociala medier

Vi finns på Facebook

Kontakta oss idag

Varmt välkomna till Backhaus Bageri & Café
Ni finner oss på Järnvägsgatan 13, mittemot knutpunkten (Helsingborg Central)

Adress

Järnvägsgatan 13
252 24 Helsingborg

Telefon

042-14 55 00

E-post

För beställning:  bageri@backhaus.se

Söker ni anställning/jobb: jobb@backhaus.se

Övrigt: info@backhaus.se

TRYCK FÖR ATT VISA KARTAN